Cicle inicial

Excursions

Durant tot el curs realitzem diverses sortides educatives per complementar els continguts treballats a l’escola. Aprenem molt i ens divertim!

ON5YRK0

Racons

Aquest any continuem treballant per racons a metemàtiques. Aquesta metodologia consisteix en organitzar l’aula en diversos espais on els alumnes, distribuïts en petits grups, realitzen activitats simultànies de manera autònoma. És una forma de treballar més creativa i flexible que afavoreix l’aprenentatge de les matemàtiques d’una manera dinàmica i lúdica. A més a partir del segon trimestre comptem amb la col·laboració de les famílies, que també juguen un paper molt important en l’aprenentatge dels seus fills/es. Us animem a continuar participant i formant part d’aquesta iniciativa. Recordeu que podeu apuntar-vos tots els dilluns, per fer-ho caldrà notificar-ho a l’agenda per tal de que el tutor/a corresponent pugui tenir-ho en compte. Moltes gràcies i us hi esperem!

05-01

PROJECTE: EL RECICLATGE

A Cicle Inicial estem realitzant un projecte relacionat amb el reciclatge, amb l’objectiu de fer conscients als nostres alumnes de la importància que això té per la cura del nostre planeta. Així doncs, hem fet moltes activitats en les quals hem treballat les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar), els diferents tipus de contenidors que hi ha i per a què serveix cada un, quins símbols podem trobar relacionats amb el reciclatge, etc. Llavors, per reflectir tot allò que hem après d’una manera més visual, els nens i nenes han elaborat un «lapbook» amb tots els continguts treballats. A continuació, podeu veure un exemple de com ha quedat la nostra tasca:

PROJECTE VIDA SALUDABLE

Els nens i nenes de primer i segon estan realitzant un projecte sobre tot allò que hem de fer per tenir una vida saludable (alimentar-se correctament, descansar bé, tenir una bona higiene i fer esport). Tot i que durant el nostre projecte ens centrarem més en la alimentació, considerem que tots els aspectes són igual d’importants. Estem fent moltes coses i ens ho estem passant molt bé. A continuació, podeu veure fotos d’algunes activitats que hem fet per fomentar la vida saludable.

La classe de primer està treballant l’origen dels aliments i han realitzat una activitat molt divertida.

PROJECTES

Durant aquest segon trimestre, els alumnes de primer i segon iniciarem el treball per projectes. La classe de primer realitzarà un projecte de la Xina i la de segon el farà sobre la Prehistòria. Hem descobert que els nens i nenes tenen molta curiositat i moltes preguntes al voltant d’aquests dos temes. Per tant, l’objectiu és realitzar setmanalment moltes activitats i aprofundir progressivament per tal de descobrir moltes coses que encara no sabem sobre la Xina o sobre com era la vida a la Prehistòria. Entre tots/es observarem, investigarem, manipularem i aprendrem, comptant també amb la col·laboració de les famílies. Esperem que sigui una experiència gratificant per a tothom.

ACTIVITAT 

Els alumnes de segon han treballat els animals en Coneixement del Medi Natural. Cada nen/a havia de buscar informació sobre un animal determinat i després l’havien d’exposar davant dels seus companys i companyes. Tots han fet una feina molt interessant.